030 - 692 60 90

Actueel

Belastinggebouw aangepast

Voorkom belastingrente: vraag tijdig (herziening) voorlopig aanslag aan

Verwacht u dat uw bv vennootschapsbelasting over 2023 moet (bij)betalen? Laat in dat geval vóór 1 mei 2024 een verzoek indienen om uitreiking van een voorlopige aanslag of laat een al opgelegde aanslag herzien. Zo voorkomt u dat uw bv belastingrente (sinds 1 januari 2024: 10%!) moet betalen. Is het verzoek binnen vier maanden na afloop van het belastingjaar ingediend en komt de voorlopige aanslag overeen met het bedrag waar u om verzocht? In dat geval hoeft u namelijk geen belastingrente te betalen. Doet u geen verzoek voor de aanslag 2023, dan wordt er in beginsel vanaf 1 juli 2024 belastingrente berekend voor de te betalen aanslag.

Tip

Ook voor eerdere jaren kan het van belang zijn om te verzoeken om een (aanvullende) voorlopige aanslag.

Accountants en adviseurs met gedegen kennis én visie.
17 mei 2024

Benut de studenten- en scholierenregeling

Happy waitress working at a restaurant COVID  19 Concept

Benut de studenten- en scholierenregeling Maakt u deze zomer gebruik van vakantiekrachten? Bijvoorbeeld omdat uw vaste personeel met vakantie gaat of omdat u juist in de zomer een seizoenspiek heeft en extra personeel moet inzetten om het werk gedaan te krijgen? Benut dan de fiscaal aantrekkelijke studenten- en scholierenregeling. U mag deze regeling toepassen als […] ..

Lees verder
17 mei 2024

Laatste jaar aankoop bestelauto zonder bpm

laadpaal 1 aangepast

Laatste jaar aankoop bestelauto zonder bpm Als u nu een bestelauto aanschaft voor uw onderneming, betaalt u geen bpm. Daarvoor geldt namelijk een vrijstelling. Die vrijstelling wordt per 1 januari 2025 afgeschaft. De grondslag van het reguliere bpm-tarief voor bestelauto’s wordt dan omgezet van netto cataloguswaarde naar CO2-uitstoot. De  CO2-uitstoot wordt op dezelfde wijze vastgesteld […] ..

Lees verder
17 mei 2024

Meld arbeidsongeschiktheid bij uw pensioenfonds

Rolstoel 5 aangepast

Meld arbeidsongeschiktheid bij uw pensioenfonds De meeste pensioenregelingen kennen een bepaling waaruit voortvloeit dat de pensioenregeling premievrij wordt voortgezet bij arbeidsongeschiktheid van de werknemer. De pensioenuitvoerder neemt dan als het ware de premiebetaling over. Maar aan deze premievrije voortzetting zijn wel voorwaarden verbonden. Een van die voorwaarden is vaak dat u als deelnemer bij het […] ..

Lees verder
09 mei 2024

Subsidieregeling verduurzaming en onderhoud huurwoningen private verhuurders

Rijtjeshuis 4 aangepast

Subsidieregeling verduurzaming en onderhoud huurwoningen private verhuurders Subsidieregeling verduurzaming en onderhoud huurwoningen private verhuurders  Verhuurt u woningen? Weet dan dat u mogelijk gebruik kunt maken van de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH). U krijgt deze subsidie voor investeringen in energiebesparende maatregelen om uw woningen te verduurzamen. Ook voor onderhoudsmaatregelen en de kosten van een […] ..

Lees verder