030 - 692 60 90

Actueel

Laatste kans op STAP-budget

Volgende week woensdag 15 november 2023 gaat om 10.00 uur voor de laatste keer het aanvraagloket open voor het STAP-budget. Vanaf 2024 wordt het STAP-budget afgeschaft. De helft van het vrijgevallen budget zal worden gebruikt voor de uitbreiding van de Stimuleringsregeling voor leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM). Deze subsidieregeling stimuleert het leren en ontwikkelen tijdens het werkzame leven om werknemers duurzamer inzetbaar te maken én te houden op de arbeidsmarkt. Vanaf 2024 mag deze regeling ook voor individuele scholing worden ingezet.

Het STAP-budget voor het laatste tijdvak is € 10 miljoen en kan alleen worden gebruikt voor scholing die opleidt tot een beroep. Dat wil zeggen dat alleen OCW-erkende opleidingen nog subsidiabel zijn voor het STAP-budget.

 Tip

Het beschikbare budget is altijd in rap tempo op. Zorg er dus voor dat je op 15 november a.s. om 10.00 uur klaar zit met je aanmeldbewijs om jouw STAP-budget van € 1.000 direct veilig te stellen.

Accountants en adviseurs met gedegen kennis én visie.
17 mei 2024

Benut de studenten- en scholierenregeling

Happy waitress working at a restaurant COVID  19 Concept

Benut de studenten- en scholierenregeling Maakt u deze zomer gebruik van vakantiekrachten? Bijvoorbeeld omdat uw vaste personeel met vakantie gaat of omdat u juist in de zomer een seizoenspiek heeft en extra personeel moet inzetten om het werk gedaan te krijgen? Benut dan de fiscaal aantrekkelijke studenten- en scholierenregeling. U mag deze regeling toepassen als […] ..

Lees verder
17 mei 2024

Laatste jaar aankoop bestelauto zonder bpm

laadpaal 1 aangepast

Laatste jaar aankoop bestelauto zonder bpm Als u nu een bestelauto aanschaft voor uw onderneming, betaalt u geen bpm. Daarvoor geldt namelijk een vrijstelling. Die vrijstelling wordt per 1 januari 2025 afgeschaft. De grondslag van het reguliere bpm-tarief voor bestelauto’s wordt dan omgezet van netto cataloguswaarde naar CO2-uitstoot. De  CO2-uitstoot wordt op dezelfde wijze vastgesteld […] ..

Lees verder
17 mei 2024

Meld arbeidsongeschiktheid bij uw pensioenfonds

Rolstoel 5 aangepast

Meld arbeidsongeschiktheid bij uw pensioenfonds De meeste pensioenregelingen kennen een bepaling waaruit voortvloeit dat de pensioenregeling premievrij wordt voortgezet bij arbeidsongeschiktheid van de werknemer. De pensioenuitvoerder neemt dan als het ware de premiebetaling over. Maar aan deze premievrije voortzetting zijn wel voorwaarden verbonden. Een van die voorwaarden is vaak dat u als deelnemer bij het […] ..

Lees verder
09 mei 2024

Subsidieregeling verduurzaming en onderhoud huurwoningen private verhuurders

Rijtjeshuis 4 aangepast

Subsidieregeling verduurzaming en onderhoud huurwoningen private verhuurders Subsidieregeling verduurzaming en onderhoud huurwoningen private verhuurders  Verhuurt u woningen? Weet dan dat u mogelijk gebruik kunt maken van de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH). U krijgt deze subsidie voor investeringen in energiebesparende maatregelen om uw woningen te verduurzamen. Ook voor onderhoudsmaatregelen en de kosten van een […] ..

Lees verder